Šestnáctka ševců přišla o výhru nad Třincem v poslední minutě

Nebyl to jednoduchý duel. Přesto sahala šestnáctka ševců ve čtvrtém kole Moravskoslezské ligy mladších dorostenců po výhře nad sedmnáctkou Třince. Žlutomodří zvládli otočku výsledku a vedli 2:1, Slezané však v poslední minutě srovnali na konečných 2:2.

„Po průběhu celého utkání je pro nás výsledek trochu zklamáním, neboť jsme byli více na míči, snažili jsme se tvořit hru a kombinačně jsme soupeře přehrávali, ovšem v závěru jsme se až příliš upnuli na bránění těsného náskoku a nakonec jsme byli za menší aktivitu při hře směrem dopředu potrestáni,“ bilancoval zlínský trenér Jan Krhutek.

Mladí ševci se do utkání pustili s chutí a v první půli měli navrch. Přesto se jako první radoval Třinec, neboť po ojedinělé akci donutil domácí celek k faulu ve vápně a nařízenou penaltu proměnil. Žlutomodří ještě do přestávky srovnali a ve druhé půli si šli pro vedoucí gól. Na ten po zásluze dosáhli, jenomže poté se zatáhli a umožnili Slezanům, aby přece jen dovedli utkání do smírného konce.

„Klukům už možná docházely ve velkém horku síly, možná svoji roli sehrála i psychika, každopádně je to pro ně poučení. Soustředit se pouze na bránění není v této kategorii správná cesta. Na druhou stranu si ale za předchozí průběh zápasu zaslouží pochvalu. Výsledek otočili a proti fyzicky vyspělejšímu a o rok staršímu soupeři poctivě pracovali a měli herně navrch,“ uvedl zlínský kouč.

VÝSLEDEK – 4. KOLO MSDL ml.: FC ZLÍN “16“ – FK TŘINEC “17“ 2:2 (1:1). Branky: 36. Vávra David, 66. Střecha Lukáš – 14. Dudys Viktor (penalta), 90. Bujok Jakub. Rozhodčí: Slováček Adam – Tomanec Josef, Korolovych Volodymyr. Diváci: 28.