Čtrnáctka ševců se dočkala ve třetím kole Moravskoslezské žákovské ligy premiérové výhry v sezoně. Žlutomodří zvítězili na Vršavě nad Olomoucí 3:2.

Žlutomodří přitom nezačali nejlépe. „Vstup do zápasu nebyl z naší strany úplně přesvědčivý, nebyli jsme dostatečně aktivní ve středu hřiště v útočné fázi. Soupeř nás brzo potrestal  a dostal se do vedení. Naštěstí jsme brzo po standardní situaci vyrovnali skóre a dostali se do zápasu. Hra byla vyrovnaná, obě strany velmi dobře kombinovaly a dostávali se do šancí,“ zhodnotil zlínský trenér Petr Zapletal úvodní dějství.

To druhé se mu pak zamlouvalo o poznání více. „V druhém poločase jsme byli šťastnějším týmem my, když se první dostal k dorážce Albrecht a následně vyřešil velmi dobře situaci ve vápně Žiak. V dalších chvílích jsme mohli vedení zvýšit a soupeře definitivně položit, ale bohužel zazvonily pouze tyčky,“ potvrdil zlínský kouč.

Výsledek tak zůstal otevřený až do konce střetnutí. „V závěru jsme si nechali zápas zbytečně zdramatizovat gólem a zalezli jsme hluboko na naši obrannou polovinu, kde jsme výsledek ubránili. Není to nic, co bychom měli nebo chtěli hrát, ale rozumím, že je to velký nápor na hlavu a ta chuť vyhrát byla v posledních chvílích silnější než dodržování našeho schématu hry. Jsem na kluky pyšný, toto vítězství si zasloužili a jsem rád, že přišlo tak brzo,“ chválil Petr Zapletal.

VÝSLEDEK – 3. KOLO MSŽL: FC ZLÍN “14“ – SK SIGMA OLOMOUC “14“ 3:2 (1:1). Branky: 12. Popovský Daniel Rudolf, 45. Albrecht Patrik, 69. Žiak Maxim –  6. Friesner Jan, 76. Hincu Damian. Rozhodčí: Votava Matěj – Labaš Roman, Vyroubal Daniel. Diváci: 37.

Nebyly nalezeny žádné výsledky.