Čtrnáctka ševců se na jaře zlepšovala každým tréninkem i zápasem

Také čtrnáctka ševců prožila úspěšnou jarní část Moravskoslezské žákovské ligy. V té sice bojovala pouze ve skupině o 7. – 12. místo, kde však vylepšila své podzimní výkony a výsledky a nakonec obsadila celkovou devátou příčku.

„Sezonu celkově hodnotím pozitivně, i když v některých okamžicích jsem si myslela, že můžeme hrát ještě lépe. Mrzí mě podzimní část, kde jsme se nedokázali prosadit, chyběl nám větší klid v koncovce, a když jsme kombinačně na tom byli velmi dobře, tak finální fáze nám nešla. V obranné fázi nám dělali problém rychlí a somanticky vyspělí kluci. Naši obránci se s ním nedokázali popasovat a tím, že jsme byli velmi aktivní směrem odpředu, tak jsme někdy zbytečně propadali a dostávali laciné branky. S přechodem na velké hřiště jsme se ale za podzimní část srovnali,“ ohlédla se za ne úplně vydařeným podzimem zlínská trenérka Aneta Starchoňová.

Žlutomodří dokonce v jednu chvíli spadli až na poslední místo tabulky, postupně se ale začali šplhat směrem nahoru. V zimní pauze jsme pracovali především na defenzívě a na lepším zajišťování obranné čtverky a také jsme se věnovali poslední třetině hřiště a to především okolí šestnáctky, abychom se dostávali více do koncovky. V jarní části sezony se nám dařilo,“ pochvalovala si zlínská trenérka.

„Musím uznat, že kluci udělali kus práce, který byl vidět. Dostávali jsme méně branek a víc jich stříleli, což byl i náš cíl. Odehráli jsme spoustu zápasů, v nich jsme byli lepším týmem, což nás těší. Kluci se zlepšovali každým tréninkem i zápasem. Bylo na nich vidět zklamání z podzimu. Ale to je fotbal a jsem ráda, že zažili i těžší období, protože díky tomu se člověk učí a já věřím, že dostali skvělý základ pro příští sezonu, kde už to bude náročnější,“ připomněla Aneta Strachoňová nástrahy nejvyšší domácí žákovské soutěže, v níž se kromě titulu hraje také o přímý sestup.

„Závěrem bych chtěla říct, že jsem šťastná za chvíle, které jsem s ním strávila. Nebylo to vždy jednouché, ale společně jsme se posouvali dál. Díky nim se mi povedlo dokončit i studium UEFA A licence. Věřím, že i když se teď loučíme a kluci budou mít od léta nového trenéra, nezapomenou na to, co jsme společně zažili. Já jim tady ještě jednou děkuji za přístup, nasazení a pracovitost, kterou po celou dobu prokazovali, jak na hřišti, tak i mimo něj,“ zakončila zlínská trenérka.

Konečná tabulka MSŽL, sk. o 7. – 12. místo :U 14

1. Opava 10 6 1 3 30:18 19
2. Slovácko 10 6 1 3 15:13 19
3. Zlín 10 4 3 3 23:19 15
4. Frýdek-Místek 10 4 1 5 19:19 13
5. SK Líšeň 10 3 1 6 16:20 10
6. Karviná 10 3 1 6 18:32 10