Rychlý gól položil devatenáctku ševců proti Ostravě, sedmnáctka nezvládla druhou půli

Další ze série smolných zápasů přidržel v osmém kole nejvyšší domácí dorostenecké soutěže devatenáctku ševců při dně tabulky. Žlutomodří opět prohráli pouze jednobrankovým rozdílem, přičemž Ostrava tentokrát vstřelila vítězný gól hned na samotném začátku utkání.

Stalo se tak již po necelých třech minutách, kdy hosté vybojovali na Vršavě standardní situaci a tu hlavou zužitkoval Řeháček. „Soupeř se uklidnil, lépe kombinoval, byl rychlejší a opticky měl více ze hry. Sice jsme jej už do dalších šancí nepustili, sami jsme však zaostávali v osobních soubojích a nedařilo se nám dostat potřebné balony z křídelních prostor do vápna,“ vrátil se k úvodnímu dějství zlínský trenér Jaroslav Matějíček.

I proto udělal v poločasové pauze změny na dvou postech a výkon žlutomodrých šel nahoru. „Začali jsme být nebezpeční, tlačili jsme se k soupeřově šestnáctce a hosté se už soustředili spíše na defenzivu a rychlé brejky. Druhý poločas se tak hrál převážně v naší režii, ale bez kvality ve finální fázi. Balony buď nenacházely adresáta, anebo jsme nezakončili přesně. A bez vstřelených branek na body pomýšlet nelze,“ posteskl si zlínský kouč.

Největší šancí mladých ševců tak zůstala Petrutova puklice do šibenice z trestného kopu, kterou však Moučka skvěle lapil. „Kluci zápas odmakali, směrem dozadu kromě jedné chyby také pracovali velmi dobře, na rozdíl od loňska nás však sráží koncovka. Intenzivně pracujeme na zlepšení finální fáze, zatím se to ale v zápasech výsledkově neprojevuje. Nesmí nás to ale zlomit a já věřím, že to brzy konečně prolomíme a půjdeme nahoru,“ přeje si Jaroslav Matějíček.

Sedmnáctka ševců odehrála na góly bohaté utkání a dokonce šla do vedení. Jenomže Ostrava využila krátké ztráty koncentrace domácích borců po vstřelené brance a rychle srovnala. To se žlutomodrými otřáslo a hosté výsledek otočili. „Jinak ale s první půlí panovala vcelku spokojenost. Trpělivě jsme hráli zezadu, chodili jsme do brejků, a přestože soupeř byl o gól napřed, hra byla solidní,“ uvedl zlínský trenér Jan Krhutek.

Po změně stran už to ale neplatilo. Ostrava postupně odskočila až 6:1 a teprve v závěru, kdy měli hosté všechny hráče vystřídané a jeden se jim zranil, dokázali žlutomodří Ostravu zatlačit a výsledek korigovat na konečných 3:6. „Po přestávce už jsme nenavázali na výkon z prvního poločasu. Rychle jsme ztráceli balony, útočná fáze v podstatě neexistovala, a tím pádem se to na nás pořad valilo. V obraně tak vznikala okénka, která soupeř využil,“ vypozoroval zlínský kouč.

VÝSLEDKY – 8. KOLO CDL: FC ZLÍN “19“ – FC BANÍK OSTRAVA “19“ 0:1 (0:1). Branka: 3. Řeháček. Rozhodčí: Batík Tomáš – Kostelník Tomáš, Dorotík Jan. Diváci: 137.

FC ZLÍN “17“ – FC BANÍK OSTRAVA “17“ 3:6 (1:2). Branky: 14. Brázda Michael, 86. Hellebrand Tomáš (penalta), 88. Hellebrand Filip – 16., 37. a 72. Zajac Dominik, 50. a 56. z penalty Jadrníček Nikola, 73. Frýdl Tadeáš. Rozhodčí: Kostelník Tomáš – Batík Tomáš, Dorotík Jan. Diváci: 50.